28.04.2011 05:43

Jsme všichni jedna rodina?

V rámci Světového týdne pro rodinu bude 15.5. pravidelná nedělní dílnička (tentokráte do delší době opět více holčičí) - multikulturní panenky.

Těšíme se na všechny, kteří cítí svět jako jednu velkou rodinu. Globální téma bude i v neděli na rodinné dílničce v dřevěnce (10 -16 hod.), můžete si přijít ušít svoji multikulturní panenku a snad (technika dovolí) shlédnout i úžasný film Babies  (zelená dřevěnka Jílovecká ulice, Semily - neděle 15.5.ve 14 hod.)
 
 
 

Globální téma navazuje na sobotní akci na náměstí -  Férová snídaně ( SOBOTA 14.5.2011  v čase 10 -12 hod.před Jitřenkou na Riegrově nám. v Semilech ), kdy si společně připomene Světový den pro fair trade. (v případě deště nabídla azyl Městská knihovna v Semilech - v čítárně).

 Přijďte ochutnat férový čaj či kávu, nějaký ten biomoučníček (výrobky z ekologického zemědělství se v našich krajích myšlence  a smyslu FT velmi blíží.) Naše spolupracovnice Anička Hudská dodala svoje biovajíčka (biofarma Klokočí) a je připravena diskutovat i realitu? farmářských trhů z pohledu producenta.

 

Oslavit Světový den pro fair trade nebylo nikdy jednodušší. Letos si stačí 14. května přijít na  fairtradovou kávu nebo čaj,ochutnat  buchtu z fairtradového kakaa, třtinového cukru či čokolády  na náměstí - za těmi, kteří podporují fair trade a chtějí svátek fair trade oslavit. Z malé veřejné snídaně se rázem stane neobvyklý happening

Fair trade je způsob obchodu, jehož cílem je přímá a účinná podpora znevýhodněných pěstitelů a řemeslníků z rozvojových zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Fair trade dává aktivním lidem v rozvojových zemích možnost uživit se vlastní prací a vymanit ze z chudoby.

P.S: Program je samozřejmě připraven i pro děti (kreslení, skládačky, padák, multikulturní panenky...)

 

 

Aktivit mimo dřevěnku plánujeme v květnu několik:úterý 3.5.  dílnička Včeličkář v MŠ Luční, v neděli 8.5. na Den matek výpravu na ekofarmu k Aničce, zvířátům s jarními přírůstky + okouknot vloni námi sázené  stromky- staré ovocné odrůdy.

—————

Zpět


Kontakt

Semínko země z.s.

Jižní 466,SEMILY 513 01 -administrativa, sídlo
provoz :Jílovecká ulice 103,Semily
Všeň č.89 (u Turnova)


776 077 186