01.05.2015 05:51

Květen

I v tomto rozkvetlém měsíci nás čeká nejedna  veřejná akce (kromě pravidelného Kořínku + odpoledních kroužků).

Sobota 9.5. "Den matek "- dopoledne od 10 hod. FÉROVÁ SNÍDANĚ  na náměstí (v případě deště v knihovně) -letos s tématem MISS Palačinka (uvítáme domácí kompoty a marmelády na zdobení ) a odpoledne v Jílovecké ulici (v případě deště v DDM-prostory CPR M.E.D).cca 13 -16 hod.(samozřejmě můžete s námi pobýt celý den)

Letošní téma: SLADKÁ 60.LÉTA (tedy retro -těšíme se na vaše módní kreace). Můžeme se těšit na kadeřnický salón, starou JAWU , písničky J.Suchého a Šlitra v podání rodičovské hudebního uskupeni "Hokus pokus",s taré dětské hry (guma,, blátivá kuchyň, stavění bunkrů a doupátek). I nějaké to divadélko  se snad  vyloupne ,dílničky pro malé i velké , hlavně však se těšíme, že se společně nasmějeme a užijeme si to společně. Ve spolupráci CPR M.E.D. a Zrnko naděje.

Pátek 15.5.Den pro rodinu -Den otevřených dveří v mateřských centrech  (můžete dorazit nakouknout k dřevěnce mezi 8-16 hod.), Po deváté odcházejí Kořínci do terénu,äle na 9.30 chystáme  besedu, společné sdílení a povídání na téma: Jak batole zkoumá svět (a co mu předkládáme)? Těšíme se na zkušenosti i ze Skotska. Mohou pobýt rodiče i s menšími dětmi na zahrádce (pískoviště,králík, morčata).

O víkendu (16. a 17.5) můžete vyrazit za námi na výlet na Všeň (v sobotu Pohádkový les -kde budeme zajišťovat jedno skřítkovské stanoviště) a v neděli máme u nás v lesním rodinném centru bylinkovou dílničku (budeme nakládat smrkový sirup proti kašli, podělíme se o bylinné řešení strachu z klíšťat aj.),odpoledne dorazí nad i koník povozit děti lesní pěšinou.

Pátek 29.5 . se tradičně připojíme k Noci kostelů na  zahradě Sboru CČSH (u nádraží) dětským odpolednem (od 16 hod.) "Půjdem na to od lesa" -úkoly a dílničky skřítků a víl , písničky, tancování, těšíme se na kostýmy  dětí i dospělých s lesní či luční tématikou (broučci, motýli, kytičky, houbičky, zvířátka..)

V sobotu 30.5. nás můžete potkat na GREEN FESTu v Liberci (taky interaktivní výstavka "Půjdem na to od lesa"nebo na Westernovém dni v  Semilech (kde jiná část týmu nabídne naše "masopustní koníky" k projížďce a tancování. A do třetice další  část týmu  bude reprezentovat náš spolek na Staročeském jarmarku v Turnově (vlněné loutky Edity Vaňkové), kde budeme i v neděli 31.5.

V květnu i červu nabízíme MŠ a ZŠ náš nový program EVVO :Přírodní zahrada  (když už jsme toho ježečka na plot získali)

 

Výhled na červen:

První týden: Týden udržitelného rozvoje + 5.týden čtení dětem (zapojíme se interaktivní výstavkou "Půjdem na to od lesa " + četbou dětských knížek o přírodě přímo v přírodě   -  hamaka čítárna) )

                      Po 1.6. Kryštofovo Údolí

                      Út  2.6. MŠ Košťálov

                      St  3.6 MŠ a ZŠ Všeň

                      Čt  4.6 " Kulatý stůl Sítě MC" -MÚ Semily

                       Pá 5.6  MŠ ze Semil

                

Sobota 13.4. podvečer + večer :Tajemství zahrádky (v  rámci Noci muzeí - program i vedle v červené roubence), u nás zahradnická detektivka, výstavka + čtení dětských knížek o zahradničení, po setmění "lov" nočního hmyzu kuželem světla, dále k dispozici odborný konzultant projektu "Přírodní zahrada " Vilma Kollmanová. Seznámíme vás s naším záměrem semínkové výměnné  burzy v knihovně a podzimní,zimní semínáře , setkávání na toto téma.

Neděle zase doporučujeme výlet na Všeň, bude zde "borůvkovo -třešňová party " zakončená koncertíkem Karly Salabové

Sobota 20. a neděle 21.6.  Harrachov bez bariér (pořádá Zrnko naděje)doprovodný program "Půjdem na to od lesa" + Hokus pokus skřítková kuchyňka 

Čtvrtek 25.6. Den námořníků - plujeme na raftu po Jizeře nejenom s Kořínky, ale odpoledne i se Zrnkem naděje

Sobota 27.6. Hokus pokus -čarodějná kuchyň -Staročeská pouť Semily (pořádá Cervus Semilensis)

Pondělí29.6. Půjdem na to od lesa (MC Rodinka Jilemnice(

Úterý 30.6. Koláčky + kafíčko (blátivé) -+ 1.tvořivé  úterý (věnované práci nejenom  s hlínou) -Jílovecká ulice

Prázdniny 2015

Přírodní klub Kořínek 3 týdně (úterý,  čtvrtek  a pátek 8 -16.30 hod.)

+tématická  odpoledne pro širokou veřejnost  (14.30-16.30)

Řemeslné - tvořivé úterky -ukázky + workshopy z přírodních materiálů- vlna, dřevo, hlína, sklo atd.)                

Hokus pokus čtvtky pokusy pro malé i velké pokustóny

Loutkové pátky - výroba jednoduchých loutek (papír, textil, přírodniny) + drobná divadélka v podání účastníků

 

Ve Všeni (lesní rodinné centrum ) fungujeme ty zbývající dva dny (cca 9-16 hod.):

pondělí + středa (třeba tip na výlet) -máme přislíbeno  na prázdniny tee-pee v lese + naši hamaka čítárnu (odpočívárna)

 

—————

Zpět


Kontakt

Semínko země z.s.

Jižní 466,SEMILY 513 01 -administrativa, sídlo
provoz :Jílovecká ulice 103,Semily
Všeň č.89 (u Turnova)


776 077 186